A megfelelő táplálék-kiegészítés teljesítménytúrázóknak...

2015.02.19 22:14


...hogy minden határ eltűnjön előtted, és új csúcsokat hódíthass meg. A szó minden értelmében.

 

Szeretnéd tudni, miként győzheted le még hatékonyabban az időt, a távot, vagy akár önmagad? Hogyan érheted el a teljesítményed határát, sőt juthatsz azon is túl, mindig új célokat és csúcsokat megdöntve? Használd ki a táplálékkiegészítők erejét a Te sportodban is!

 

A megfelelő táplálék-kiegészítés teljesítménytúrázóknak

A megfelelő táplálékkiegészítés a mindennapi életben
Bizony megfelelő alapozás a legfontosabb! Akkor is gondoskodhatunk a teljesítményünk növeléséről, ha épp nincs a túrabakancs a lábunkon. A következő alap kiegészítők az egészséged megőrzésén keresztül segítik a fizikai erőnléted növelését, és az energiaraktáraid maximális kihasználását. Ne feledd, neked a tested a sporteszközöd! Tiszteld, és tartsd megfelelően karban!

Első lépésként: Legyen megfelelő MULTIVITAMINod!
Mivel mással is kezdhetnénk a sort, mint a régi jó barátunkkal, a multivitaminnal? Válassz egy magas ható anyagtartalmú vitamin és ásványi anyag komplexet, mely megadja 
azt a tökéletes alapot szervezetednek, mellyel egy verhetetlen immunrendszert, és egy egészségesen működő testet kapsz. Ezzel pedig mehetsz arra, amerre látsz...

Második lépés: Ha nincs hal, akkor OMEGA-3!
A hétköznapi étrendünkkel általában nem tudjuk bejuttatni a megfelelő mennyiségű és arányú esszenciális zsírsavakat - melyek pedig elengedhetetlenek minden porcikánk optimális működéséhez. Az omega-3 zsírsavak számos jótékony hatása mellett kiemelt szerepe van a szív és a keringési rendszer egészséges működésében, növeli az izmok regenerációját, és a fizikai teljesítőképességet. .

Harmadik lépés: Ne várd meg, még recseg-ropog... Válassz ÍZÜLETVÉDŐT minél hamarabb!
Olyan ízületvédőt érdemes keresni, mely tartalmazza a glükozamin-kondroitin-MSM hármast. Ezek a hatóanyagok fokozzák az ízületek erejét, erősítik a porcszövetet, és javítják annak rugalmasságát - így a porcszövet könnyebben nyeli el a rázkódásokat, terheléseket. Az ízületvédő a bajban sem hagy cserben: segít a regenerálódásban, enyhíti a gyulladásokat és elősegíti az ízületek gyógyulását.
További érdekességek az ízületvédőkről: 

Táplálékkiegészítő a túrazsákba
A hosszú túrákra nem elég két szál banánnal és egy csomag gumicukorral nekivágni. Az önként vállalt hegymenet igazán nemes dolog, ugyanakkor, ha már ennyire eltökéltek vagyunk, akkor ne sajnáljuk a szervezetünktől a megfelelő tápanyagokat.

Kezdjük a sort az IZOTÓNIÁS itallal!  
A hosszú, kemény, napon izzadós, olyan igazi tüdőt kiköpős hegymászás jó dolog, pláne ha kéznél van egy megfelelő sportital, mellyel egy füst alatt elintézheted elektrolit, ásványi anyag, folyadék- és szénhidrát-pótlást.

Az étkezés egészséges, egyszerű és finom módja: A PROTEINSZELET.
A proteinszeletek egy rendkívül ízletes, fehérjében, megfelelő szénhidrátban és egyéb fontos tápanyagokban gazdag csokiszerű képződmények. Hegycsúcsonként, ellenőrző állomásonként... jutalmazd meg magad vele!

Az energia kell, ami tovább visz az utadon! Jöjjenek az ENERGIAFOKOZÓK!
Szeretnél a túrád végén is ugyanolyan lendülettel lépkedni, mint ahogy az elején kezdted? Bár csodák nincsenek, de a béta-alanin és a citrullin-malát tartalmú kiegészítők gondoskodnak arról, hogy több tíz kilométerrel a lábadban is ugyanúgy bírd az iramot. A  és a citrullin-malát fokozzák a teljesítményt, mivel késleltetik az elsavasodás nyomán kialakuló izomfáradást, kitolják a fáradásküszöböt, ráadásul a regenerációt is felgyorsítják a káros anyagcseretermékek eltakarításával. Emellett hatásosan emelik meg a szervezetben a nitrogén oxid szintet, amely pedig felelős a fokozott oxigén és tápanyag szállításért (). Ha magas vérnyomással, egyéb egészségügyi problémával küzdesz, vagy csak egyszerűen érzékeny vagy a pörgetőkre, akkor válassz stimuláns-mentes, tiszta hatóanyag tartalmú kiegészítőket!

Ne hagyd ki a BCAA-t! A kemény, állóképességet is gyakran próbára tevő túravonalakon az egyik nélkülözhetetlen útitársad mindig a  is legyen. Nemcsak az izomszövet lebomlását akadályozza meg, de segítik a fehérjeszintézist, és kitolhatják a fáradságérzetet!

És persze ne görcsölj! Legyen nálad mindig Kalcium-Magnézium pezsgőtabletta!

Ennyi az útravaló lista. Szemezgess kedvedre, válassz megfelelő kiegészítőket - hogy mindig legyen benned egy újabb és újabb lépéssel több!

    Forrás: FitBuilder

Téma: A megfelelő táplálék-kiegészítés teljesítménytúrázóknak...

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása