Gerecse 50 - Magyarország egyik legnépszerűbb túrája

2015.02.25 22:20

 Decathlon Gerecse 50 adatok

Dátum: 2015.04.18.

Indulás: a túrázók 6:00-8:30 között indulhatnak el a túraközpontból.

Túra táv: 49027 m

Szintemelkedés: 1513,6 m

Szintidő: 12 óra

 
 
 
 

Tudnivalók

1982. év óta minden év áprilisának 3. szombatján kirándulók ezrei lepik el a Gerecse hegységet, hogy végig gyalogolják a Gerecse 50, 20 és 10 teljesítménytúra valamelyikét. Vannak, akik kihívásként fogják fel a rendezvényt, és vannak, akik egy jó túrára vágynak, és nem törnek a szintidő megdöntésére. Egy azonban bizonyosra vehető, hogy aki részt vesz biztosan jól fogja magát érezni.

A túrákat minden felkészült túrázónak ajánljuk, nemre való tekintet nélkül, de az  50 km-es távot 10 év alatti gyerekeknek nem javasoljuk. A rajtlapon viszont minden indulónak aláírással kell tudomásul vennie, hogy saját felelősségére indul, kiskorúaknál legalább egy szülői aláírást kérünk!

 

Túra útvonala: Tatabánya - János-forrás - Baji vh. - Tardos - Pusztamarót - Héreg - Bánya-hegy - Koldusszállás - Kisréti vh. - Panoráma út - Turul - Tatabánya
 

Rajt- Cél: Tatabánya Jubileum Park Köztársaság út és a Csónakázó tó közötti területen a túraközpontban. A parkban a Cassandra büfé egész nap nyitva van, öltözők és WC áll rendelkezésre, valamint csomagmegőrzés és tisztálkodási lehetőség is van. A park tele van játszó elemekkel, a várakozóknak és a beérkezőknek tágas hely áll rendelkezésre.
 

Indulás: a túrázók a túraközpontból 6:00-8:30 között indulhatnak el.
 

Nevezés

Személyesen:

  • április 18-án, pénteken 14:00 és 18:00 óra között a túraközpontban 
  • a túra napján 6.00-8.30 óra között. 
     

Nevezési díj: 1000 Ft.

A nevezési díjért a rendezőség négy ellenőrző ponton vizet, egy-egy ponton pedig gyümölcsöt, gyümölcs szörpöt és csokoládét biztosít. Az 50 km-es útvonalon Vértestolnánál a frissítő állomáson zsíros kenyér és szóda is várja a túrázókat. 


Megközelítés

A vasút- és a mellette található autóbusz-állomástól 600 m-re, Budapest irányában közvetlenül a vasúti sínek mellett haladva érhető el a rajthely. A vasúti menetrend Budapest és Győr felé megtalálható a túraközpontban. /Egyébként egész nap minden órában, minden irányban indulnak vonatok/. A túraközpont gépkocsival is könnyen megközelíthető. Ingyenes parkolási lehetőség az utak mentén, a vasútállomás és a Jubileum Park között van.

 

Ajánlott felszerelés
Hátizsákot vagy tarisznyát javaslunk, hogy a két kéz szabadon maradjon! Az öltözködés során figyeljünk a várható időjárásra, fontos, hogy abszolút kényelmes lábbelit, lehetőleg bakancsot viseljünk, 50 km-en az egyszerű tornacipő kifejezetten nem ajánlott! Ételt csupán módjával vigyünk magunkkal, italunk csak víz legyen – az üdítők kifejezetten nem ajánlottak-, és jól jöhet egy pár alma is. Négy szendvicsnél nem ajánlott többet sem enni, sem cipelni.

Díjazás: Az 50 km-t teljesítők JELVÉNYT és OKLEVELET kapnak.

 

Versenyszabályzat nincs, mivel ez nem verseny, az előírásokat viszont követni kell: ellenőrző pontok kötelező érintése, bélyegzés, a szintidő betartása, a természet és a környezet védelme, a dohányzás és a szemetelés tilalma.

Kerékpárral és Kutyával TILOS ezen a napon túrázni balesetveszély és az „állatkínzás” eshetősége miatt, hiszen ekkora tömegben csak pórázon és szájkosárral mehetnének a kutyák, hosszú órákon át.
  

TANÁCSOK:

  • Felkészületlenül senki ne induljon el. A kevésbé tapasztaltaknak a 10 és a 20 km-es túrákat ajánljuk, hogy fokozatosan készüljenek a terhelésre.

  • A legkisebb egészségügyi panasz esetén sem ajánlatos elindulni, betegen pedig kifejezetten TILOS!

  • Az 50 km-en jelezve van a km- és szintadat a rajtlapon, amelyet érdemes végig kézben tartani. Ezen a turistajelzések egyértelműen mutatják az utat, hiszen a teljes körpálya külön színnel van kihúzva!

     

FELADÁS esetén  az alábbi kiszállási pontokat javasoljuk:Tardoson, Pusztamaróton, Héregen, a műúton; Vértestolna felett a grátisz állomásnál; Koldusszállásnál; majd az autópálya hídnál és a Turulnál a térképes rajtlap alapján! Tömegközlekedési lehetőségek ebben az esetben Tardoson, Héregen és a Vértestolnai úton vannak.

 

A túrán nem résztvevő kísérők szintén a fenti „kiszállási pontokon” tudnak találkozni a túrázóval!
A túrán kísérő busz NINCS!

 

Szálláslehetőség

A nevezési díj nem foglal magában szállásköltséget, a szervezők nem biztosítanak szálláslehetőséget, de a VULKÁN SE Jubileum Parkban található irodájában (+34/316-610) illetve a PTSE Irodában (a Csákányosi turistaház kezelője, +34/311-151) adnak információt a tatabányai kollégiumokról, az Árpád Szállóról és egyéb lehetőségekről.

 

Téma: Gerecse 50 - Magyarország egyik legnépszerűbb túrája

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása