S.O.S. Bajban az erdő! - 6 ezren hívták eddig az adományvonalat

2015.02.28 13:27

Több mint 6 ezren hívták eddig az S.O.S. Bajban az erdő! adományvonalát. A 13-600-as szám felhívásával, alkalmanként 250 forinttal támogathatja az új facsemeték ültetését. A közmédia vasárnap tematikus napot tart, hogy ezzel enyhítse a tavaly decemberi ónos eső és jegesedés okozta erdőkárokat.

A tavaly decemberi ónos eső több mint harmincezer hektárnyi állami erdőben tett kárt. Ennek helyreállítását segíti a közmédia "S.O.S. Bajban az erdő!" elnevezésű akciója. Az MTVA kiemelt projektekért felelős főszerkesztője, Siklósi Beatrix elmondta: a társadalmi szolidaritásra szeretnék felhívni a figyelmet.

 

Vasárnap több élő helyszínt kapcsolnak. A műsorfolyamban bemutatják a károkat, és a kártalanítást is. Lesznek híres vendégek, és játékos vetélkedők.

Közben folyamatosan érkeznek a természetkedvelő nézők fotói és üzenetei, vasárnap ezekből is láthatnak majd válogatást a nézők.

Az összefogás adományvonalát már hétfő óta lehet hívni. A 13-600-as számon, a kilencvenes kód megadásával hívásonként 250 forinttal bárki támogathatja egy új facsemete ültetését.

Már több mint hatezren hívták a telefonvonalat, amelyen segítséget lehet felajánlani az erdők helyreállításához és a csemeték ültetéséhez. Ez azt jelenti, hogy már hatezer csemetének a telepítéséhez járultak hozzá a természetszeretők Magyarországon.

A közmédia műsorfolyamát vasárnap reggel fél kilenctől láthatják a nézők a Dunán.

Téma: S.O.S. Bajban az erdő! - 6 ezren hívták eddig az adományvonalat

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása